Offerte nodig, of een dringende herstelling?

Offerte vragen  03 / 887.76.52

Een goed ventilatiesysteem bezorgt je gezonde, verse lucht

Wij antwoorden binnen 3 werkdagen!

Ventilatiesystemen voor nieuwbouw en renovatiewerken

×

Error message

 • The MailChimp PHP library is missing the required GuzzleHttp library. Please check the installation notes in README.txt.
 • Notice: Trying to get property of non-object in mailchimp_signup_subscribe_form() (line 314 of /home/medi2852/domains/websites-4-hvac.be/public_html/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).
×

Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Goed ventileren

Wanneer we energiezuinig gaan bouwen is het ondenkbaar om niet goed te gaan ventileren. We isoleren onze woningen goed en bouwen ze luchtdicht. Er bestaan systemen met roosters in de ramen, maar men dient geen ingenieur te zijn om te begrijpen dat dit redelijk zinloos is om goed te ventileren. Koude en vervuilde buitenlucht zal ongecontroleerd de woning binnenkomen met alle gevolgen vandien: vuile gordijnen, koude tochten en in de zomer zal dit zelfs leiden tot oververhitting van de woning.

Daarom zijn we bij Klimax van mening dat er maar één goede manier van ventilatie is, namelijk balansventilatie met warmterecuperatie of beter gekend het type D en F. Op het internet kan je veel informatie terugvinden omtrent balansventilatie, maar er zijn ook zeer veel onjuistheden die we graag even ontkrachten; De ramen openen in de zomer of winter kan zeker geen kwaad wanneer je werkt met balansventilatie, het enige verschil is dat het niet hoeft maar het mag dus wel zeker.

Ook wij genieten graag van de lentegeuren na een lange donkere winter. Er bedrijven die steevast beweren dat balansventilatie ongezond zou zijn. Balansventilatie is niet nieuw in de bouwsector, ziekenhuizen worden al jaren geventileerd op deze wijze. Laat dit nu de plaats zijn waar een gezonde ventilatie van levensbelang is. Uiteraard dient, zoals elke installlatie, deze juist geplaats en onderhouden te worden.
 

Ventilatie, een ongekend comfort

 

In vele gevallen kijken mensen op tegen de investering van ventilatie, maar kennen in vele gevallen het comfort niet welke deze systemen met zich meebrengen. Voornamelijk mensen met hooikoorts of ademhalingsproblemen zullen snel gewaar worden hoe aangenaam deze ventilatie is. Een gecontroleerde luchtvochtigheid, gefilterde buitenlucht ( pollenfilter ) , free-cooling in de zomer en zeker de grote energiebesparing zijn nog maar enkele voordelen.

Als mens en dier ademen we heel wat lucht in en uit, voornamelijk in de slaapkamer want daar verblijven we het meeste. U kan natuurlijk de raam openen maar dit is niet altijd gewenst ( koude, warmte , vervuiling, lawaai ). Wanneer u s’morgens opstaat en de kamer verlaat, zal u bij het opnieuw binnenkomen een beslapen geur opmerken. Wanneer u een balansventilatie heeft zal de kamer nog even fris zijn als wanneer u bent gaan slapen 


Ventilatie op kantoor

 

Ook op kantoor is balansventilatie een zeer grote meerwaarde. We werken met collega’s op een beperkte ruimte samen en dit kan frustratie met zich meebrengen.
Het is niet altijd even fijn om de parfum of lijfgeur te moeten verdagen van je collega. Met een goede ventilatie zal dit zich niet voordoen.

Ook voor de bedrijfleider heeft dit grote voordelen. We werken gemiddeld 8 uren en u kent misschien het gevoel na de middag lunch: Net gegeten en rond 14 uur begin je minder gefocused te worden en dit is meestal doordat het zuurstofgehalte gedaalt is en er meer CO2 in de lucht aanwezig is. 

In vele gevallen kan dit zelfs leiden tot lichte hoofdpijn. Wanneer we investeren in goede balansventilatie zullen deze problemen vermeden worden en zal dit zeker kostenbesparend blijken. 

Wij doen installatie,
onderhoud en
herstellingen
van
03 887 76 52
info@klimaxklimatisatie.be

We'll answer you within 3 working days

Klimax Klimatisation
Ons werkgebied:

We're based in Aartselaar and have customers all around Belgium: Antwerpen-stad, Kontich, Mortsel, Rumst, Mechelen, Schoten, Wijnegem, Ranst, Heist-op-den-Berg, Duffel, Lier, Bornem, … etc

Waarom kiezen voor Klimax?

 • Goed opgeleide en ervaren vakmannen
 • permanent bemand kantoor waar u altijd terecht kan
 • 5 jaar volledige garantie op het materiaal en de installatie
 • erkend partner van uitsluitend kwalitatieve merken

Wij doen:

 • Installatie
 • Herstellingen
 • Onderhoud

Van:

Voor:

 • Particulieren
 • Retail
 • Projectontwikkeling

Copyright 2015 Klimax Klimatisatie - Algemene gebruiksvoorwaarden - Webdesign by www.websites-4-hvac.be